Dagens middag
Baconspäckad fläskkarré med rödvinssås
och kumminpotatis
Portioner: 6-8 portioner
Ingredienser
1 kg benfri karre
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Fyllning
1 pkt finstrimlad bacon
1 hackad gul lök
1 1/2 msk fransk senap
1/2 dl kapris
rödvinssås
2 dl koncentrerad buljong
2 dl rödvin
1/2 dl kapris
2 tsk potatismjöl
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm peppar
Kumminpotatis
1 kg potatis
2 msk smält smör
1 tsk salt
1 tsk kummin
Tillagning
Fräs bacon och lök ett par minuter i varm stekpanna. Blanda i senap och kapris. Låt kallna
Gör hål i karrén med en vass niv och peta fyllningen
Lägg karrén på ett eldfast fat, salt a och peppra. Sätt i kötttermometer. Ställ fatet i nedre delen av ugnen.
SKala potatisen och pensla med smör. Lägg potatisen runt karrén efter ca 45 minuter. Strö salt och kummin på potatisen.
Sås
blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning, smaksätt ev med lingon eller gele.
Karren är färdig när innertemperaturen är 80-85 grader och potatisen är mjuk. Låt karrén vila ca 15 minuter innan den skivas.
Servera med kumminpotatis, rödvinsås, brysselkål fransk senap och kapris.
Kommentarer
Postat av: evo-95
Ska testa! Låter gott de där ja...:)
Trackback