Dagens middag


Baconspäckad fläskkarré med rödvinssås
och kumminpotatis
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser
1 kg benfri karre
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Fyllning
1 pkt finstrimlad bacon
1 hackad gul lök
1 1/2 msk fransk senap
1/2 dl kapris

rödvinssås
2 dl koncentrerad buljong
2 dl rödvin
1/2 dl kapris
2 tsk potatismjöl
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm peppar

Kumminpotatis
1 kg potatis
2 msk smält smör
1 tsk salt
1 tsk kummin


Tillagning
Fräs bacon och lök ett par minuter i varm stekpanna. Blanda i senap och kapris. Låt kallna
Gör hål i karrén med en vass niv och peta fyllningen

Lägg karrén på ett eldfast fat, salt a och peppra. Sätt i kötttermometer. Ställ fatet i nedre delen av ugnen.
SKala potatisen och pensla med smör. Lägg potatisen runt karrén efter ca 45 minuter. Strö salt och kummin på potatisen.
Sås
blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning, smaksätt ev med lingon eller gele.
Karren är färdig när innertemperaturen är 80-85 grader och potatisen är mjuk. Låt karrén vila ca 15 minuter innan den skivas.
Servera med kumminpotatis, rödvinsås, brysselkål fransk senap och kapris.

Kommentarer
Postat av: evo-95

Ska testa! Låter gott de där ja...:)

2009-03-15 @ 21:37:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0